Bøger

 

Angerlarsimaffik Uulineq, Autismeinstitution Grønland

Døgninstitution for børn, unge og voksne med autisme

Kalaallisut
dansk
English

Copyright © 2017 Uulineq.com

Bøger

Uanga - Saga

Niviarsissap autistiusup 17-inik ukiullip oqaluttuaa

 

Forfatter: Franciska Nielsen

Sprog: Grønlandsk/Kalaallisut

Oversætter: Kelly Bertelsen

Udgiver: Erik Istrup Publishing

Udgivet: 5. juli 2015

Indbinding: Paperback og e-bog, 176 sider

ISBN13: 978-87-92980-38-0

Links til køb: bog.nu og thegreatbritishbookshop.co.uk

Listepris: DKK 199

 

E-bog: 978-87-92980-39-7, 978-87-92980-40-3 og 978-87-92980-41-0

Links til køb: hugendubel.de og Smashwords

Listepris: DKK 70

 

Franciska Nielsen, Sagamik taaguutilik, tassaavoq inuk autistiusoq “piginnaasaqarluartoq” (tassa nalinginnaasumik silaqassusilik), autistiulluni innarluuteqarnera eqqarsaatigigaanni inuusoq ajasoornartumik piumassusilik sapiissusilillu.

 

Teknisk gymnasiami atuarnermi saniatigut qaraasiakkut nittartakkamik ingerlataqarpoq, tassuuna allat immisut innarluutillit ilaqutaallu tassuuna siunnersugarisarlugit. Maannalu ilungersorluni atuakkiorsimalerpoq, tassuuna nassuiarniarlugu autistiulluni qanoq nammineq misigisassaanersoq.

 

Atuagaq anaanaasumit siulequtserneqarsimavoq, taassuma “Sagamut” attaveqarnermigut nammineq qitornami autistiusup qanoq ittuunera paasisaqarfigilersimavaa eqqarsaatersornikkut eqqoriaaniartartunit pissarsiarisimanngisaminik.

 

Pernaammik inummik autistiusumik danskisut allattoqarpoq. Qanoq utoqqaassuseqarnera apeqqutaatinnagu tamanna immini ajasoornartuuvoq, qularnanngitsumillu atuartussaq paasisaqarlunilu pissarsiaqassaaq immikkut ilisimasallit ilinniusiallu tunniussinnaanngisaannik.

Det eksplosive barn

- en ny metode til at forstå, hjælpe og opdrage børn, der let bliver frustrerede og er kronisk ufleksible

 

Forfatter: Ross W Greene

Sprog: Dansk

Udgiver: Pressto

Udgivet: 24. august 2010

Indbinding: Hæftet, 232 sider

ISBN13: 9788790333348

Målgruppe: Pædagoger, forældre

 

“Det eksplosive barn” er en problemknuser af kaliber, når det kommer til børn og unge med en lang række forskellige vanskeligheder. Børn med f.eks. ADHD, autisme, Aspergers Syndrom, Tourettes Syndrom og OCD døjer tit med samme frustrationer og behov, som kan være svære at imødekomme og opfylde. Med “Det eksplosive barn” får man de pædagogiske metoder, der er mest effektive i de sammenhænge.

 

Bogen er primært praktisk orienteret og giver masser af gode eksempler på brug af metoder og teori i hverdagene. Den henvender sig til alt fra forældre til pædagoger og lærere.

 

Fortabt i skolen

- hvorfor det er så svært at hjælpe børn med adfærdsmæssige udfordringer, og hvordan vi kan gøre noget ved problemet

Forfatter: Ross W Greene

Sprog: Dansk

Udgiver: Pressto

Udgivet: 30. april 2015

Indbinding: Hæftet, 335 sider

ISBN13: 9788790333522

Målgruppe: Pædagoger, lærere

 

Der er blevet sat stort fokus på børn med adfærdsproblemer, men det kan være utroligt svært for pædagoger, lærere og forældre, når det kommer til at tackle problemerne; her er "Fortabt i skolen" en stor hjælp.

 

Bogen her er skrevet af psykologen Ross W. Greene, som indvier sin læser i en helt ny pædagogisk metode, der kan hjælpe adfærdsvanskelige børn og dem, der har sin daglige gang med dem. Modellen hedder ”Samarbejdsbaseret Problemløsning” og den forklarer børnenes problemer, samt de redskaber der kan være behjælpelige.

 

"Fortabt i skolen" er baseret på forskningsresultater og erfaringer fra det virkelige liv.

Vejen videre

- når dit barn har autisme

Forfatter: Michael Rothenborg & Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Sprog: Dansk

Udgiver: Pressto

Udgivet: 4. april 2016

Indbinding: Hæftet, 333 sider

ISBN13: 9788790333638

Målgruppe: Forældre

 

At få et barn med autisme, ændrer livet for altid.

 

Vejen videre - når dit barn har autisme er skrevet af to journalister, der selv har en dreng med autisme. I denne bog øser de både af deres egne og mange andre familiers erfaringer og fortæller om den nyeste forskning på området. De fortæller om de muligheder, der er for at få hjælp – og hvordan man bedst møder de forskellige fagfolk.

 

Der er tale om en opdateret udgave med den nyeste viden på området, herunder nye interview med førende forskere på området.

 

Bogen tager også fat på spørgsmålene:

 

Hvad er autisme, hvorfor har lige netop mit barn fået det, hvordan hjælper vi ham eller hende bedst, hvordan undgår vi, at vores andre børn kommer i klemme, hvordan overlever vi som par de mange udfordringer, hvilke rettigheder har vi, hvad med børnehaven, skolen, ungdommen, voksenlivet...?

 

I et lettilgængeligt sprog giver den familierne den nødvendige viden til at reflektere over de enorme udfordringer, de står over for, og til at træffe deres egne beslutninger på et solidt grundlag.

 

Vejen videre - når dit barn har autisme er også velegnet for fagfolk, der arbejder med disse børn og deres familier, og som her kan få et unikt indblik i deres hverdag, deres udfordringer og deres ressourcer.

 

"Forbilledlig bog." Svend Brinkman i Politiken. 5 hjerter.

 

”…et mønstereksempel på god, gedigen folkeoplysning, som i kvalitet og autenticitet langt overgår, hvad nogen faglig ekspert eller specialist kunne have gjort.” Jesper Juul i bogens forord.

 

Autisme og tilknytning

- en mors fortælling - et fagligt perspektiv

Forfatter: Lennart Pedersen, Jeanette Ringkøbing Rothenborg & Birgitte Mølgård

Sprog: Dansk

Udgiver: Dansk psykologisk Forlag

Udgivet: 9. marts 2017

Indbinding: Hæftet, 141 sider

ISBN13: 9788771582109

Målgruppe: forældre, lærere, psykologer, pædagoger, pårørende

 

Relationen mellem forælder og barn er ofte belastet af svære følelser, når barnet har autisme. Problemer i kommunikationen og det sociale samspil kan vække mange misforståelser, frustrationer, stress og sorg. Kontakten kan være så udfordret, at det svækker oplevelsen af tilknytning.

 

Barnets adfærd og forældrenes reaktioner kan også give anledning til bekymring blandt de fagfolk, som omgiver barnet i hverdagen. Det kan være vanskeligt at afgøre, om en svækket forbundethed mellem forælder og barn skyldes autisme eller manglende omsorgsevne hos forældrene. Dette stiller store krav til det faglige personale og kan samtidig være et område, der er så tabubelagt, at det udfordrer det vigtige samarbejde med forældrene.

 

Denne bog gør op med tabuet gennem oplysning og inspiration. Undervejs i bogen møder vi en mor og hendes personlige beskrivelser af relationen til sønnen med autisme. Disse beskrivelser suppleres af faglige perspektiver, der tager udgangspunkt i eksisterende forskning om tilknytningsmønstre mellem børn med autisme og deres nærmeste omsorgspersoner. Bogen henvender sig til professionelle som lærere, pædagoger og psykologer samt til forældre og øvrige pårørende til et barn med autisme.

 

Autisme og tilknytning er skrevet af Birgitte Mølgård, hvis søn har autisme, Lennart Pedersen, der er chefpsykolog på Center for Autisme, og Jeanette Ringkøbing Rothenborg, der er kommunikationschef på Center for Familieudvikling og forfatter til flere bøger om autisme. Bogen rummer også bidrag af Cathriona Cantio og Sarah Parlar, som begge er psykologer.

 

Ung med autisme

- fra barndom til voksenliv

Forfatter:Anne Vibeke Fleischer & Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Sprog: Dansk

Udgiver: Dansk psykologisk Forlag

Udgivet: 19. maj 2014

Indbinding: Hæftet, 206 sider

ISBN13:9788777068904

Målgruppe: forældre, pårørende

 

Det er ikke altid nemt at gå fra at være barn og til at blive ansvarlig voksen. For en autist er denne overgang endnu sværere at komme igennem. Bogen "Ung med autisme - Fra barndom til voksenliv" beskriver og belyser de tanker og særlige udfordringer, som unge mennesker med autisme har i denne overgang.

 

"Ung med autisme - Fra barndom til voksenliv" indeholder samtaler med 12 unge autister. Samtalerne omhandler de unges møde med de problemer og udfordringer, som de stilles over for i teenagealderen, f.eks. den første kæreste, forandringer i kroppen og håb og drømme for fremtiden. Bogen er henvendt til de unge selv, men i særdeleshed også til deres familier og fagpersoner.